Jak znaleźć sprawdzoną ofertę pracy?
- halinaderdajestmama
Zależy czego szukasz konkretnie. Spróbuj przez agencję - ja np. jeżdżę jako opiekunka więc mogę polecić moją firmę Schwester Pflege ale co do innych branż to nie jestem w stanie pomóc
- OrangeLove
no właśnie wszystko niestety zależy od branży - jakiej pracy konkretnie szukasz?
- Darek80
Myślę, że warto korzystać z usług doświadczonych i sprawdzonych agencji pracy. Ja pochodzę z Ukrainy i pierwszą pracę w Polsce udało mi się uzyskać przez agencję zatrudnienia Kowsen-Pol. Pracownicy firmy pomogli mi także we wszystkich procedurach związanych z legalizacją pobytu. Było to dla mnie duże ułatwienie, dzięki czemu wyjazd do obcego kraju nie był dla mnie aż tak stresujący.
- marynarz
To oczywiste...ale z tego co ludzie pisza w sieci to jednak trudno właśnie trafić na taką zaufaną agencję. Moim zdaniem najlepiej po prostu popytać wśród znajomych. To kopalnia wiedzy i jak wiadomo pewne źródło informacji. Mnie własnie kumpela ze studiów połączyła z nursecare. Od zeszłego roku jeżdże do Niemiec z tą agencją. Załatwiają mi i prace i wyjazd i w ogóle wszystkie formalności wyjazdowe
- Aneczka
Skorzystaj z agencji pracy, które oferują pracę w Niemczech. Moja siostra wyjeżdża z agencją Mondi Polska, która ma wiele ofert pracy i wszystkie na warunkach niemieckich. Sama agencja przypisuje pozyskanemu pracownikowi koordynatora, który służy pomocą podczas trwania całego kontraktu.
- pawelhacja
Dobrze że jesteś ostrożny i pytasz, oszustów nie brakuje. Ja znalazłem pracę w Niemczech przez pracawue .pl Możesz też na tej stronie poczytać jak się przygotować do pracy za granicą. Dużo stresu i strachu sobie można zaoszczędzić Mamusia nie pomoże