Adwokat, czy prawnik?
- gabrysia21
Wszystko zależy czy chcemy mieć jakieś alimenty lub prawa d czegoś, a może w zgodzie się rozchodzicie. Warto jednak wszystko mieć na papierku. Ja ostatnio dużo czytałam o alimentach na http://www.kancelaria-notarialna.net/alimenty/ czasem warto czytać w sieci a potem szukać pomocy, aby wiedzieć co możemy uzyskać od kogo.
- Misia123
- Kontakt:
A ja bym tak tego nie rozróżniała. Zresztą często ludzie stosują te dwa określenia zamiennie i znaczy to dla większości jedno i to samo 

- Ailis
Moim zdaniem zanim jeszcze zdecydujemy się na usługi określonego prawnika, powinniśmy poszukać osoby, która jest wyspecjalizowana w danej dziedzinie. Najlepiej szukać na Ranking Adwokatów gdzie jest ponad 2 tyś prawników z całej Polski. Jeśli bardzo Wam zależy na pomyślnym załatwieniu waszych spraw to warto poszukać tam odpowiedniego prawnika. Z tego co czytałam cechuje ich duża skuteczność.
- peeryl
Krótko, w uproszczeniu i na temat: prawnik to po prostu ktoś, kto jest magistrem prawa. Natomiast adwokat ma nieporównywalnie większe kompetencje, wyższą specjalizację itd. Dlatego też jest droższy
Także wybór odpowiedniej osoby zależy od tego, jaką masz sprawę.
W kancelarii AIF, ich strona to aif. com. pl, z pewnością znajdziesz adekwatną pomoc. Mam nadzieję, że pomogłam

W kancelarii AIF, ich strona to aif. com. pl, z pewnością znajdziesz adekwatną pomoc. Mam nadzieję, że pomogłam

- Jimitu
Wybór odpowiedniej kancelarii adwokackiej zależy od sprawy, jakiej dotyczy konsultacja. Każdy prawnik ma swoją specjalizację i wybór poleconego adwokata zależy wyłącznie od tego, w jakiej sprawie chcesz się do niego zwrócić.
Ja mogę polecić Ci Panią mecenas Katarzynę Florczak-Keller z Kancelarii w Łodzi, która jest świetnym prawnikiem specjalizującym się w prawie handlowym, pracy, spółek czy negocjacjach. jej wsparcie to praktycznie gwarancja wygranej sprawy, bo jest absolutnie zaangażowana w każdy, najdrobniejszy szczegół, jeśli chodzi o doprowadzenie do satysfakcjonującego dla klienta rozwiązania. Dawno nie spotkałam aż takiej pasjonatki swojego zawodu!
Ja mogę polecić Ci Panią mecenas Katarzynę Florczak-Keller z Kancelarii w Łodzi, która jest świetnym prawnikiem specjalizującym się w prawie handlowym, pracy, spółek czy negocjacjach. jej wsparcie to praktycznie gwarancja wygranej sprawy, bo jest absolutnie zaangażowana w każdy, najdrobniejszy szczegół, jeśli chodzi o doprowadzenie do satysfakcjonującego dla klienta rozwiązania. Dawno nie spotkałam aż takiej pasjonatki swojego zawodu!
- Aurelia
Świetnym adwokatem zajmującym się wieloma dziedzinami prawa (prawo rodzinne, prawo cywilne, prawo karne) jest Paweł Odolecki - adwokatodolecki.elk . Można u niego uzyskać profesjonalną i kompleksową pomoc prawną. Pomaga osobą indywidualnym, jak i przedsiębiorcom. Udziela porad prawny, sporządza umowy, opinie prawe, pisma procesowe. Może nas reprezentować w sądzie oraz innych organach administracji publicznej, a także uczestniczyć w negocjacjach pozasądowych. Jego kancelaria współpracuje z notariuszem, doradcą podatkowym, a także komornikami sądowymi i biurem detektywistycznym.
- prafo
Tak się składa że adwokat to właśnie prawnik, ale to szczegół nic nie wnoszący do tematu.
Ja mam zarąbisty problem z bankiem, w którym wziąłem kredyt hipoteczny we frankach. Bank ma to gdzieś bo jakby co to weźmie mieszkanie i jeszcze zarobi a ja staję na rzęsach żeby wywiązać się ze zobowiązań. Wiadomo że frankowicze zostali wykorzystani przez banki dzięki gwałtownym skokom kursu CHF. Ale jest wyrok TSUE nadzieja że wywalczymy swoje. Pomaga mi w tym kancelaria prawna prosperitas z Krakowa Analizę umowy i opracowanie strategii działania zrobili za darmochę ale najważniejsze że są to ludzie optymistycznie nastawieni i nie ma dla nich sytuacji bez wyjścia.