gastronomia w systemie franczyzowym
- FP-Mirmington
- Posty: 6
- Rejestracja: 25 lut 2016, 01:28
myślę, że jest to nieopłacalny model biznesowy - zastanów się lepiej czy nie warto tworzyć czegoś naprawdę "swojego" :)
- playhardwork
- Posty: 5
- Rejestracja: 22 kwie 2016, 17:55
franczyza duzo daje, mysle ze poczatkujacym przedsiebiorcom lepiej rozpoczynac jako franczyza :)
- Urneg
- Posty: 35
- Rejestracja: 11 kwie 2016, 21:15
Sprawdź ofertę sieci Western Chicken http://www.westernchicken.pl/, jest to sieć fast food, która serwuje kurczaka w panierce. Umowa jest zawierana w oparciu o franczyznę. Ogromny pozytywem Western Chicken jest to, żę uruchomienie lokalu to grosze!
- zaioam
- Posty: 5
- Rejestracja: 31 maja 2016, 19:45
- Lokalizacja: Lublin
donovan pisze:Franczyza się opłaca jeśli rzeczywiście marka przyciągnie ludzi, jeśli nie przyciąga to lepiej odpuścić i zająć się czymś pod własną marką. Ewentualnie czasem w ramach franczyzy jest dużo udogodnień w prowadzeniu firmy, prowadzą stronę internetową, rachunkowość, gadżety promocyjne, promują się w mediach.
To wtedy jest warte rozważenia.
optimed pro office
Zgadzam się. nie rozumiem dlaczego miałbym płacić takiej pizzerii za franczyzę, jakie zyski bym z tego miał? chyba żadne
- Assasin
- Posty: 191
- Rejestracja: 04 sty 2014, 18:44
Z tego co wiem to wyposażenie trzeba sobie załatwić samemu. Mój znajomy ma restaurację w systemie franczyzowym i o całe zaopatrzenie i asortyment musiał się zatroszczyć sam. Pomysł z restauracją się generalnie przyjął ale ludziom powoli zaczynało się nudzić serwowane przez niego jedzenie wiec postanowił wprowadzić kilka zmian. Mianowicie, długo zastanawiał się nad specjalistycznymi komorami wędzarniczymi, w które w końcu zainwestował i zaczął sam wędzić mięsa, wędliny i sery. Podaje je jak przystawkę czy nawet danie główne, w przypadku mięsa. Ludziom się to bardzo spodobało i teraz mu to procentuje.