Strona 2 z 3

Re: gastronomia w systemie franczyzowym

: 07 lip 2016, 09:52
autor: adamaczek
Jeśli chodzi o franczyzę to trzeba zakupić wyposażenie chyba, że umowa zapewnia wyposażenie w jakiejś atrakcyjnej cenie. Ja w swojej małej gastronomii mimo franczyzy mam swojego dostawcę produktów, podejrzewam że to zależy od umowy i firmy która podlega franczyzie.
Ja zamawiam wędliny i sery w Cater Group to dość wygodne bo dowożą produkty do każdego punktu w Polsce i można kupować online ;) to duża wygoda. Gdyby ktoś był zainteresowany to www.catergroup.pl
Co do pomysłu podania produktów to zgadzam się - liczy się pomysł i wysoka jakość obsługi klienta. Nie wystarczy robić to co inne restauracje - należy wychodzić przed szereg z ciekawymi i smacznymi propozycjami ;)

Re: gastronomia w systemie franczyzowym

: 07 cze 2017, 13:33
autor: sanqi
Moim zdaniem to dobre rozwiązanie i sam zastanawiam się nad otwarciem własnego punktu gastronomicznego tego typu, to chyba najlepsze rozwiązanie na start, jeśli sięposiada jakiś tam kapitał ale nie posiada się doświadczenia. tez już mam trochę rozeznania w branzy, jak chodiz o wyposażenie do gastronomii, skoro jużpodajemy swoje typy, to ja polecam https://www.gastrro.pl/, bardzo dobry i profesjonalny sklep internetowy, dla mnie numer jeden.

Re: gastronomia w systemie franczyzowym

: 22 lip 2017, 19:35
autor: marcin.n
monimm82 pisze:Restauracja to super sprawa, trzeba tylko mieć świetną kuchnie, reszta jakoś sama sie obroni. No i obowiazkowo ogródek letni z wieloma stolikami. Gdy przyjdzie lato to nikt nie chce siedzieć w środku i się grzać. jednak wiadomo są okresy chłoniejsze gdy ruch jest mniejszy. Warto wtedy zainwestować w jakieś doraźne ogrzewanie knajpki. Często się stosuje promienniki podczerwieni. Znalzłam takie w sklepie https://sarmata.pl/ i już niejeden widziałam w restauracji.
Tak promiennik do restauracyjnego ogródka to doskonały pomysł. Sami kupowaliśmy parę moelów na Sarmata.pl.

Re: gastronomia w systemie franczyzowym

: 14 sie 2017, 13:21
autor: wotciarz
Mnie jakoś franczyza nie przekonuje. Wolałem postawić knajpę własnymi siłami i pracować na własna markę. Fakt, że podstawą jest dobrze wyposażona kuchnia oraz dobre jedzenie. Ja swój sprzęt do kuchni kupowałem w sklepie Multigastro https://multigastro.pl/ . Na początku miałem inna wizję z wyborem sprzętu ale na miejscu doradzili mi wybór odpowiednich urządzeń. To specjaliści od wyposażenia gastro - warto im zaufać.

Re: gastronomia w systemie franczyzowym

: 06 paź 2017, 07:27
autor: Magdula88
Ciekawa opcja tak mysle :) Ja slyszalam raczej o innych formach franczyzy ale taka rowniez moze byc bardzo ciekawa. Moze jakas mala kawiarnia? Jak już jesteśmy w temacie sprzęty to każda gastronomia musi serwować kawę, więc polecam świetne ekspresy od firmy Cafe Silesia

Re: gastronomia w systemie franczyzowym

: 10 paź 2017, 19:24
autor: opiekunnestbank
Szanowni Państwo, osoby zainteresowane własnym biznesem w branży bankowej zachęcam do zapoznania się z informacjami w kwestii otwarcia placówki partnerskiej na zasadzie franczyzy: nestbank.pl/franczyza. Korzyści jakie płyną z takiej formy współpracy, to m.in.: prowadzenie działalności konkurencyjnej poza placówką, prowadzenie sprzedaży mobilnej oraz telemarketingu czy też profesjonalne szkolenia produktowe.

Gdyby pojawiły się jeszcze jakieś pytania, pozostaję do dyspozycji.

Pozdrawiam,
Opiekun Klienta Nest Bank
nestbank.pl

Re: gastronomia w systemie franczyzowym

: 12 gru 2017, 08:20
autor: atka90
Magdula88 pisze:Ciekawa opcja tak mysle :) Ja slyszalam raczej o innych formach franczyzy ale taka rowniez moze byc bardzo ciekawa. Moze jakas mala kawiarnia? Jak już jesteśmy w temacie sprzęty to każda gastronomia musi serwować kawę, więc polecam świetne ekspresy od firmy Cafe Silesia
W systemie franczyzowym mamy raczej narzucony rodzaj sprzetu. I dostawcę takowego pewnie też, więc zakup owej Cafe Silesia w grę chyba nie wchodzi. Jeżeli jednak mamy wolna ręka w tym względzie, to warto poszukać w sieci korzystnej oferty na wyposażenie (np. na agusto.pl mają niezłe ceny) - zawsze się koszty zmniejszy. A te, nawet przy franczyzie, małe nie są :)

Re: gastronomia w systemie franczyzowym

: 12 mar 2018, 19:03
autor: maja123
Niezależnie od tego, w jakim systemie zdecydujesz się prowadzić swój punkt gastronomiczny, musisz liczyć się z koniecznością zakupu niezbędnego sprzętu. Ten, można nabyć w sklepie internetowym https://mmgastro.pl/kategoria/produkty/ ... bny-sprzet (znaleźć w nim można zarówno urządzenia grzewcze, czy chłodnicze, jak i przybory kuchenne).

Re: gastronomia w systemie franczyzowym

: 27 maja 2018, 14:50
autor: edna
Tak naprawdę to chyba wolałabym otworzyć coś swojego niż bawić się we franczyzy. Większość firm, ma naprawdę spore wymagania i trzeba się nieźle nagimnastykować by je spełnić. Lepszym pomysłem i łatwiejszym w realizacji wydaje mi się chociażby otworzenie knajpy z naleśnikami (teraz są one bardzo popularne). Tak naprawdę potrzebujesz do tego niewiele sprzętu - naleśnikarka to podstawa, jakiś czajnik, żeby robić herbatę, odpowiednie zezwolenia i możesz zaczynać działać.

Re: gastronomia w systemie franczyzowym

: 15 paź 2018, 16:44
autor: stomed01
Franczyza czy nie, warto zainwestować w dobry program, dzięki którym klienci mogą składać zamówienia przez internet :D W ten sposób wzbogacamy ofertę restauracji, zwiększamy szansę na sprzedaż.

Od siebie mogę polecić program od mojeGASTRO: mojegastro.pl/zamowienia-przez-internet/ Naprawdę świetna opcja ;)