gastronomia w systemie franczyzowym

Pomysł na własny biznes, szukam inwestora, zainwestuje, otwieram firmę - porady, pochwal się firmą, podatki, oferty handlowe firm, dotacje
pracus55
Posty: 5
Rejestracja: 24 cze 2016, 10:00
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

24 cze 2016, 10:05

Myślę, że można o tym podyskutować.
adamaczek
Posty: 2
Rejestracja: 07 lip 2016, 09:42

07 lip 2016, 09:52

Jeśli chodzi o franczyzę to trzeba zakupić wyposażenie chyba, że umowa zapewnia wyposażenie w jakiejś atrakcyjnej cenie. Ja w swojej małej gastronomii mimo franczyzy mam swojego dostawcę produktów, podejrzewam że to zależy od umowy i firmy która podlega franczyzie.
Ja zamawiam wędliny i sery w Cater Group to dość wygodne bo dowożą produkty do każdego punktu w Polsce i można kupować online ;) to duża wygoda. Gdyby ktoś był zainteresowany to www.catergroup.pl
Co do pomysłu podania produktów to zgadzam się - liczy się pomysł i wysoka jakość obsługi klienta. Nie wystarczy robić to co inne restauracje - należy wychodzić przed szereg z ciekawymi i smacznymi propozycjami ;)
sanqi
Posty: 1
Rejestracja: 07 cze 2017, 13:31

07 cze 2017, 13:33

Moim zdaniem to dobre rozwiązanie i sam zastanawiam się nad otwarciem własnego punktu gastronomicznego tego typu, to chyba najlepsze rozwiązanie na start, jeśli sięposiada jakiś tam kapitał ale nie posiada się doświadczenia. tez już mam trochę rozeznania w branzy, jak chodiz o wyposażenie do gastronomii, skoro jużpodajemy swoje typy, to ja polecam https://www.gastrro.pl/, bardzo dobry i profesjonalny sklep internetowy, dla mnie numer jeden.
marcin.n
Posty: 11
Rejestracja: 11 kwie 2015, 22:57
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

22 lip 2017, 19:35

monimm82 pisze:Restauracja to super sprawa, trzeba tylko mieć świetną kuchnie, reszta jakoś sama sie obroni. No i obowiazkowo ogródek letni z wieloma stolikami. Gdy przyjdzie lato to nikt nie chce siedzieć w środku i się grzać. jednak wiadomo są okresy chłoniejsze gdy ruch jest mniejszy. Warto wtedy zainwestować w jakieś doraźne ogrzewanie knajpki. Często się stosuje promienniki podczerwieni. Znalzłam takie w sklepie https://sarmata.pl/ i już niejeden widziałam w restauracji.
Tak promiennik do restauracyjnego ogródka to doskonały pomysł. Sami kupowaliśmy parę moelów na Sarmata.pl.
wotciarz
Posty: 73
Rejestracja: 03 lip 2017, 18:28

14 sie 2017, 13:21

Mnie jakoś franczyza nie przekonuje. Wolałem postawić knajpę własnymi siłami i pracować na własna markę. Fakt, że podstawą jest dobrze wyposażona kuchnia oraz dobre jedzenie. Ja swój sprzęt do kuchni kupowałem w sklepie Multigastro https://multigastro.pl/ . Na początku miałem inna wizję z wyborem sprzętu ale na miejscu doradzili mi wybór odpowiednich urządzeń. To specjaliści od wyposażenia gastro - warto im zaufać.
Magdula88
Posty: 21
Rejestracja: 29 kwie 2017, 01:43

06 paź 2017, 07:27

Ciekawa opcja tak mysle :) Ja slyszalam raczej o innych formach franczyzy ale taka rowniez moze byc bardzo ciekawa. Moze jakas mala kawiarnia? Jak już jesteśmy w temacie sprzęty to każda gastronomia musi serwować kawę, więc polecam świetne ekspresy od firmy Cafe Silesia
opiekunnestbank
Posty: 3
Rejestracja: 08 paź 2017, 14:03

10 paź 2017, 19:24

Szanowni Państwo, osoby zainteresowane własnym biznesem w branży bankowej zachęcam do zapoznania się z informacjami w kwestii otwarcia placówki partnerskiej na zasadzie franczyzy: nestbank.pl/franczyza. Korzyści jakie płyną z takiej formy współpracy, to m.in.: prowadzenie działalności konkurencyjnej poza placówką, prowadzenie sprzedaży mobilnej oraz telemarketingu czy też profesjonalne szkolenia produktowe.

Gdyby pojawiły się jeszcze jakieś pytania, pozostaję do dyspozycji.

Pozdrawiam,
Opiekun Klienta Nest Bank
nestbank.pl
atka90
Posty: 11
Rejestracja: 05 mar 2015, 21:44
Kontakt:

12 gru 2017, 08:20

Magdula88 pisze:Ciekawa opcja tak mysle :) Ja slyszalam raczej o innych formach franczyzy ale taka rowniez moze byc bardzo ciekawa. Moze jakas mala kawiarnia? Jak już jesteśmy w temacie sprzęty to każda gastronomia musi serwować kawę, więc polecam świetne ekspresy od firmy Cafe Silesia
W systemie franczyzowym mamy raczej narzucony rodzaj sprzetu. I dostawcę takowego pewnie też, więc zakup owej Cafe Silesia w grę chyba nie wchodzi. Jeżeli jednak mamy wolna ręka w tym względzie, to warto poszukać w sieci korzystnej oferty na wyposażenie (np. na agusto.pl mają niezłe ceny) - zawsze się koszty zmniejszy. A te, nawet przy franczyzie, małe nie są :)
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2018, 00:41 przez atka90, łącznie zmieniany 1 raz.
maja123
Posty: 195
Rejestracja: 16 gru 2017, 22:15

12 mar 2018, 19:03

Niezależnie od tego, w jakim systemie zdecydujesz się prowadzić swój punkt gastronomiczny, musisz liczyć się z koniecznością zakupu niezbędnego sprzętu. Ten, można nabyć w sklepie internetowym https://mmgastro.pl/kategoria/produkty/ ... bny-sprzet (znaleźć w nim można zarówno urządzenia grzewcze, czy chłodnicze, jak i przybory kuchenne).
edna
Posty: 57
Rejestracja: 03 gru 2017, 17:22

27 maja 2018, 14:50

Tak naprawdę to chyba wolałabym otworzyć coś swojego niż bawić się we franczyzy. Większość firm, ma naprawdę spore wymagania i trzeba się nieźle nagimnastykować by je spełnić. Lepszym pomysłem i łatwiejszym w realizacji wydaje mi się chociażby otworzenie knajpy z naleśnikami (teraz są one bardzo popularne). Tak naprawdę potrzebujesz do tego niewiele sprzętu - naleśnikarka to podstawa, jakiś czajnik, żeby robić herbatę, odpowiednie zezwolenia i możesz zaczynać działać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Własna działalność - DG, spółki, franczyza”